Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Banner20

Άδωνις Μυλωνάς  

Διευθυντής 

Γεννήθηκε στη Λακατάμεια στις 17/10/1973 με καταγωγή από την Παναγιά της Πάφου, από την μητέρα του Πηνελόπη και Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας, από τον πατέρα του Γεώργιο το γένος Μυλωνά του οποίου οι πρόγονοι επίσης κατάγονταν  από την επαρχία Πάφου.  Μετά το πέρας των Στρατιωτικών του υποχρεώσεων φοίτησε στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  στη Νομική σχολή τμήμα Οικονομικό και κατέχει το αντίστοιχο πτυχίο. Επίσης κατέχει τον τίτλο Certified TechnicalAnalyst και είναι πλήρες μέλος του Society of Technical Analyst που εδρεύει στο Λονδίνο. Κατέχει Master με θέμα την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ από το  ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Πανεπιστήμιο Κύπρου και δίπλωμα ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ από το ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην προϊστορική Κύπρο.  Κατέχει επίσης επαγγελματικούς τίτλους που αφορούν Λογιστική και Υπολογιστές ενώ είναι για πολλά χρόνια  εγκεκριμένος Εκπαιδευτής της ΑνΑΔ και ο κύριος εισηγητής σε περάν των 100 προγραμμάτων – σεμιναρίων με θέματα επενδύσεων FOREX, Λογιστικών πρακτικών και προτύπων και γενικά Διοικητικής και Νομικής φύσεως προγράμματα. Σχεδόν όλα του τα προγράμματα είναι αποδεκτά ως Καταρτίσεις Συνεχιζόμενης Κατάρτισης (CPD,s) από επαγγελματικούς συνδέσμους όπως π.χ. ο ΣΕΛΚ. Είναι διευθυντής του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαιδευτικού Κέντρου  NEORAMA EDUCATION, που ίδιος ίδρυσε το 1999 και το οποίο σήμερα διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην Ιδιωτική άτυπη εκπαίδευση, κατάρτιση και Δια Βίου μάθηση της Κύπρου.  Είναι συγγραφέας 7 βιβλίων (με θεματολογία που πηγάζει από τις σπουδές του), όλων κατοχυρωμένων στην Κυπριακή βιβλιοθήκη με διεθνείς κωδικούς ISBN (πλήρης κατάλογος υπάρχει στην ιστοσελίδα www.neorama.eu). Μαθητές του έχουν πετύχει διακρίσεις όπως πρώτες θέσεις και μετάλλια σε διάφορες εξετάσεις πρόσληψης στο Δημόσιο τομέα, στην Αστυνομία και στις εξετάσεις Λογιστικής LCCIHigher kai Intermediate.   Άρθρα και αναλύσεις του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα μέσα μαζικής ενημέρωσης του τόπου αλλά και του εξωτερικού.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Διετέλεσε πρόεδρος της Φ.Π.Κ ΠΡΟΤΩΠΟΡΙΑ  και πρόεδρος του πρωτοβάθμιου υπερκομματικού οργάνου ΕΦΕΚΘ (Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Θεσσαλονίκης). Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του  ΣΙΦΚ (Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου) και δια βίου επίτιμος πρόεδρος του, όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση του συνδέσμου το 2013. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση και είναι εκπρόσωπος τύπου της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κέντρων (ENES) και προσυπέγραψε εκ μέρους της Κύπρου την ιδρυτική καταστατική συνέλευση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη το 2012. Είναι ιδρυτής του άτυπου μη κερδοσκοπικού οργανισμού «ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ» που αναδεικνύει σπάνια θέματα Κυπρολογικού περιεχομένου.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Είναι εν ενεργεία αθλητής στην σκοποβολή στο άθλημα Ολυμπιακό TΡΑΠ, για πολλά χρόνια είναι μέλος της εθνικής Κύπρου και έχει εκπροσωπεύσει την χώρα μας σε μεγάλες διοργανώσεις όπως Παγκόσμιοι, Πανευρωπαϊκοί, Μεσογειακοί και Αγώνες Μικρών κρατών Ευρώπης. Λόγω των επιδόσεων του το 2013 στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες της Γερμανίας εντάχθηκε, για ορίζοντα 2 ετών, στην επίλεκτη ομάδα αθλητών του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού  με χρηματική ανταμοιβή την οποία ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ να μην λαμβάνει λόγω της οικονομικής καταστροφής της Κύπρου και του κουρέματος του ιδίου έτους. Έχει κερδίσει για την πατρίδα μας Χρυσό μετάλλιο στους ΑΜΚΕ του Λουξεμβούργου, Χρυσό και Χάλκινο σε Πανελλήνιους αγώνες ενώ έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Κύπρου στο άθλημα αλλά και πρωταθλητής στο UNIVERSAL TRENCH  το  2010. Σε παγκόσμιο επίπεδο ως καλύτερη επίδοση στο Τραπ, είναι η 16η  θέση που κατέκτησε στους παγκόσμιους αγώνες του 2013  (www.issf).

 

 

Ανδριάνα Θωμαΐδου 

Καθηγήτρια 

Απέκτησε Πτυχίο με τίτλο σπουδών “Βυζαντινής και Νέας Ελληνικής Φιλολογίας”  στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης κατέχει εξιδίκευση Γλωσσολογίας- Λογοθεραπείας- Δυσλεξίας απο το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Με περισσότερο απο μιας δεκαετίας εμπειρίας στην διδασκαλία, προσφέρει την καλύτερη ποιότητα μάθησης σε όλους του μαθητές του ΝΕΟRΑΜΑ EDUCATION.

 

Βαρβάρα Λάμπρου 

Καθηγήτρια

Απέκτησε Πτυχίο με τίτλο σπουδών “Μαθηματικά και Στατιστική” και Μεταπτυχιακό με τίτλο σπουδών “Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών” στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επιβραβεύτηκε από την ACNIELSEN CYPRUS για την πρώτη θέση της στην Στατιστική. Από το 2011 μέχρι και σήμερα είναι σημαντικό μέρος της ομάδας μας στο ΝΕΟRΑΜΑ  EDUCATION, και συνεχίζει δυναμικά να διδάσκει και να μεταφέρει την γνώση.

  

Κυριάκος Στασής  

Καθηγητής

Απέκτησε Πτυχίο με τίτλο σπουδών “ BSc Accounting” στο University of Nicosia ενώ παράλληλα είναι εγκεκριμένος Εκπαιδευτής της ΑνΑΔ.  Εργάζεται ως Καθηγητής Οικονομικής Παιδείας στην Ιδιωτική Ελληνική Σχολή Φόρουμ. Από το 2017 μέχρι και σήμερα ανήκει στην ομάδα του NEORAMA EDUCATION και διδάσκει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους μαθητές του.

 

 Φίλιππος Μελετιές 

Εκπαιδευτής Επιχορηγημένων Προγραμμάτων

Ο Φίλιππος Μελετιές είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης (City University of New York, CUNY) με δίπλωμα στη ‘ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ’ (Bachelor of Science in Accounting). Μετά την αποφοίτηση εργάστηκε για 3 χρονιά στο Λογιστήριο της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sacks. Με την επιστροφή του στη Κύπρο το 2003 εργάστηκε  στο Δικηγορικό γραφείο  Χριστόδουλος Βασιλειάδης (Ledra Management) όπου ήταν υπεύθυνος για όλο το ΦΠΑ των πελατών του ομίλου με καθημερινή επικοινωνία με τους πελάτες για συμβουλές σχετικά με τη νομοθεσία του ΦΠΑ όπως και τη λύση διάφορων προβλημάτων που προέκυπταν σε σχέση με το τμήμα ΦΠΑ. Από το 2009 μέχρι τον Ιούνιο το 2014 εργάστηκε σαν βοηθός υπεύθυνος λογιστηρίου (supervisor) στη Consulco Limited. Τον Οκτώβριο του 2014 εντάχθηκε στην ομάδα της CPV Audit Services Limited, με βασικά καθήκοντα τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων τη προετοιμασία και κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων όπως και του ανακεφαλαιωτικού πίνακα και των δηλώσεων ΦΠΑ, των πελατών της εταιρείας. Επίσης είναι υπεύθυνος για τη παροχή συμβουλών και την επεξήγηση της φορολογικής νομοθεσίας προς τους πελάτες της εταιρείας για όλο το φάσμα της φορολογίας είτε πρόκειται για εταιρικό φόρο, τη φορολογία φυσικών προσώπων η ΦΠΑ. Επίσης είναι επιφορτισμένος με την εκπαίδευση των υπάλληλων της εταιρείας όπως και του προσωπικού των πελατών της εταιρείας σε θέματα φορολογίας. Από το 2019 ανήκει στην ομάδα του NEORAMA EDUCATION ως Πιστοποιημένος Εκπαιδετής ΑνΑΔ.

 

Αντώνης Χρυσάνθου  

Εκπαιδευτής Επιχορηγημένων Προγραμμάτων

Certified Accounting Technician (CAT)

Association of Chartered Certified Accountants (ACCA)

Advanced Diploma in International Taxation (ADIT)

Το 2019 έχει πιστοποιηθεί ως Εκπαιδευτής της ΑνΑΔ και από τότε ανήκει στην ομάδα του NEORAMA EDUCATION.